Op uitnodiging van het Hobbyfestival in Bleiswijk op 19 en 20 januari j.l. hadden wij een stand met 24 meter tafelruimte ter beschikking gekregen om onze modellen tentoon te stellen.

Daarnaast hadden we ook enkele plekken ingeruimd om te kunnen bouwen en eventueel de jeugd ook een modelletje te kunnen laten bouwen.

rzh-bleiswijk2013-01

Normaliter staan er op dit Hobbyfestival spoorbanen in diverse schalen, radiografische trucks, radiografische scheepsmodellen (met een grote waterbak om in te kunnen varen) en radiografische helikopters. Dit jaar stond er dus voor het eerst ook een stand met plastic modelbouw in de vorm van de IPMS Regio Zuid-Holland. Beide dagen waren we met 8 a 9 mensen vertegenwoordigd. We hadden een redelijk kompleet assortiment modelbouw tentoongesteld: van losse modellen tot diorama's in verschillende schalen, van eenvoudige kits tot de moeilijker modellen, varierend van vliegtuigen, schepen, auto's, tanks tot science fiction.

rzh-bleiswijk2013-02

De belangstelling voor plastic modelbouw was goed en onze stand werd vooral de zaterdag druk bezocht door belangstellenden waarvan we hopen dat ze ook onze regio-avonden eens komen bezoeken. Voor dat doel waren IPMS foldertjes neergelegd met de data van onze regio-avonden. Het blijkt in gesprekken dat er vrij veel mensen in hun 'uppie' aan plastic modelbouw doen. Als we hiervan een gedeelte naar de regio's kunnen krijgen zou de IPMS flink kunnen groeien. Eerdere stands die wij hadden op  beurzen in de Darling Market in Rijswijk en de Megastores in Den Haag hebben een redelijk aantal nieuwe leden opgeleverd.

rzh-bleiswijk2013-03

Bedroeg het bezoekersaantal zaterdag 2900, lag dit de zondag een stuk lager op zo'n 1200, dit mede door het voorspelde slechte weer in de vorm van sneeuwbuien. Toch was de aanloop bij onze modelbouwstand ook de zondag nog steeds goed te noemen. Al met al een geslaagd evenement!

rzh-bleiswijk2013-04

In augustus is er eenzelfde Hobbyfestival in Bleiswijk waarvoor we ook een uitnodiging hebben gekregen. Ook zijn we uitnodigd voor het Mega Hobbyfestival in de Ahoy-hallen te Rotterdam in oktober. Voorwaar zijn er in onze regio genoeg gelegenheden om de plastic modelbouw te kunnen promoten.

Verslag en foto's: Chris Ravesteijn