Regio Zuid-Holland Hobbyfestival Nieuw-Vennep (9 en 10 november 2013)

Op het Hobbyfestival in Bleiswijk in augustus werden wij benaderd door de heer Van Zanten van de gelijknamige hal in Nieuw-Vennep. In deze hal organiseert hij diverse aktiviteiten zoals feesten, muziekfestivals, beurzen, tentoonstellingen en hobbyfestivals. Na het aanschouwen van onze uitgebreide modelbouwstand vroeg hij ons of wij zin hadden om in november een stand te willen neerzetten. Hij had nog niet eerder een modelbouwclub op een van zijn beurzen gehad, en dit wel eens wilde proberen. Aangezien wij altijd erop uit zijn om de plastic modelbouwhobby in onze regio te promoten zijn wij op de uitnodiging ingegaan, alhoewel dit iets buiten onze regio was, in het hol van de regio Haarlemmermeer!

rzh-nieuwvennep2013-01

rzh-nieuwvennep2013-02

We hadden 24 meter aangevraagd, gelijk aan Bleiswijk, en ook gekregen. Hoewel het vlak na de ESM was konden er toch voldoende mensen gevonden worden om de stand te bemannen. Ruud van Zoomeren, Rody Verkruissen, Wim Hoogendoorn, Rein Nijssen, Annemarie Jongbloed, Kees Onderwater, Harry van Lochem met zoon en ondergetekende hebben de stand één of twee dagen bemand. De hal was overigens zeer modern, goed verlicht met een schone en gladde vloer.

rzh-nieuwvennep2013-03

rzh-nieuwvennep2013-04

Op zaterdag was de bezetting enigszins minimaal met vier mensen, maar was gelukkig de drukte nog niet zo groot dat we hierdoor in problemen kwamen. Om de kleine bezetting enigszins te verhullen had ik nogal aardig wat modellen meegenomen. Dat leverde de volgende dag wel wat problemen om alles weer in de auto te krijgen, aangezien mijn wederhelft ook was meegekomen én ik de modellen van Ruud ook mee terug moest nemen!

rzh-nieuwvennep2013-05

rzh-nieuwvennep2013-06

Op zondag was het goed beursweer: dreigende luchten en fikse regenbuien maakten bos en strand niet zo populair meer. Het leverde een flink aantal bezoekers op, waaronder veel families met kinderen, en we hadden dan ook veel aanloop en geinteresseerden aan onze stand. We waren met negen man en vrouw dan ook goed voorbereid op deze stormloop!

rzh-nieuwvennep2013-07

rzh-nieuwvennep2013-08

Ook op deze beurs hebben we weer leuke kontakten gelegd. Daaronder een sleepbootbemanningslid die in zijn tijd een aantal vliegdekschepen van de mottenballenvloot van de US Navy naar de slopers sleepte. Daaronder de beroemde CV-6 Enterprise, voorwaar een leuk verhaal. Het einde van de dag betekende weer veel inpakwerk. Gelukkig konden we de auto's een hal erachter inrijden om in te laden, want buiten waren er flinke hagelbuien!

Verslag en foto's: Chris van Ravesteijn