Op een zeer warme 9 september hadden vier leden van de IPMS regio Zuid-Holland zich verzameld om deel te nemen aan de Strandwalmarkt in het Teddy Scholtenpark in Rijswijk, onderdeel van het driedaagse Strandwalfestival. We wilden eens kijken of er ook op dit soort niet-modelbouwgerelateerde evenementen belangstelling is voor onze hobby. De aanvang van dit evenement was 12.00 uur, en we hadden van de organisatie een parkeerkaart gekregen en konden zo niet al te ver van ons kraampje de auto met modellen, kleden, stoelen en reclamemateriaal kwijt.

We hebben leuke gesprekken gehad, ook met bezoekers die niets hadden met modelbouw, maar toch bij onze kraam even de tijd namen voor een babbeltje. En tussen de gesprekken door hadden we tijd om zelf nog wat te plakken. We hebben veel flyers, folders en reclamemateriaal uitgedeeld. De jeugd was erg ge─źnteresseerd in ons meegebracht promotiemateriaal van vliegtuig- en Star Wars-bouwpakketjes en die vlogen dan ook snel over ons marktkraampje, naar misschien aanstormend modelbouwtalent. Ook de meegebrachte MIPs vonden gretig aftrek bij de bezoekers.

Al met al hebben we een gezellige, maar warme dag beleefd in Rijswijk, de thuishaven van onze regio Zuid-Holland. Misschien levert het het voor de modelbouwclub wat leden op. We gaan het rustig afwachten.

Kees Onderwater

rzh swd2023 01

rzh swd2023 02

rzh swd2023 03

rzh swd2023 04

rzh swd2023 05

rzh swd2023 06

Foto's: Kees Onderwater