De start van onze avond was dit keer wat moeizaam, want de sleutelhouder was niet op komen dagen. Tijdens het wachten in de regen werden we begeleid door een claxon met kortsluiting, waarvan de eigenaar kennelijk buiten gehoorsafstand woonde. Eenmaal binnen was het behaaglijk en de modellen konden snel worden uitgestald. Met 24 bezoekers deze keer, iets minder dan we gewend zijn geraakt. Aan modellen echter geen gebrek. Zoals bijna gebruikelijk weer een diorama, een hele collectie auto’s, variërend van oldtimer tot state of the art racebolide.

Een opengewerkte tank gaf een mooi beeld van het interieur. 

 rzh-dec2012-01

Een zeer merkwaardig model van een diepzeeduikboot in aanbouw belooft iets aparts te worden. De Globemaster van de vorige avonden was nu klaar.

rzh-dec2012-02

Een andere merkwaardige verschijning was een model van een 'Strandbeest', een wandelend gevaarte met windaandrijving, waar menigeen even tegen moest blazen. Een kunst uiting van een bekende kunstenaar.

rzh-dec2012-03

Ook dit keer weer een stel ongeschilderde Matchbox-modellen - steeds weer een aparte aanblik door die verschillende plastic kleurtjes. 

rzh-dec2012-04

Twee Lancasters, een Sabre F-86K(aasjager), een Eurofighter ofwel Typhoon II waren min of meer gewone modellen en Luc Boerman vertoonde een Lockheed 14 van de KNILM en een Tempest.

rzh-dec2012-05

Hints & Tips Live was deze keer niet gewijd aan bouwtechnische onderwerpen. Ondergetekende (Dick) vertelde over zijn specifieke liefhebberij om prototypes te bouwen en hoe dat zo gekomen is. Daarbij kom je vaak terecht bij fabrikanten van minder allooi, short run vacform en resinkits met alle bijbehorende problemen om er toch wat van te maken. Een uitstalling van toepasselijke lectuur samen met een kleine collectie prototypes uit allerlei windstreken completeerden het verhaal.

rzh-dec2012-06

rzh-dec2012-07

rzh-dec2012-08

rzh-dec2012-09 

De regiocoordinator meldde dat we uitgenodigd zijn om ons te presenteren op de Hobbybeurs te Bleiswijk, die gehouden worden in de veilinghallenop 19 en 20 januari. We zullen daar een grote stand inrichten.

Verslag: Dick Boogaard / Foto's: Chris Ravesteijn