Het vakantieseizoen had kennelijk geen invloed, want dertig bezoekers vulden de zaal en ook de modellentafel was ruim en gevarieerd gevuld. Regelmatig komen ook modellen in aanbouw op tafel en dat is altijd weer interessant omdat je dan wat achter de schermen kijkt.

Ook nu weer een aantal diorama's met tanks in de hoofdrol en zelfs een paar beelden. Een zeer forse versie (1:144) van de Karel Doorman had op het dek een aantal historisch zeer onverantwoorde toestellen staan, maar het bleef toch een imposant gezicht. 

 rzh-aug2012-01

rzh-aug2012-02 

 rzh-aug2012-03

Naast een aantal auto's in aanbouw stond een fraaie brandweerjeep. 

rzh-aug2012-04

Een M-10 stuk mobiele artillerie en een guntractor completeerden het rijdend materieel.

rzh-aug2012-05

In de vliegende afdeling zagen we in aanbouw een F-86K 1:48, idem een Do-335 en een Eurofighter. Een leuk groepje veeldekkers van rond de Eerste Wereldoorlog oogstte veel waardering. Onze KLu was verder aanwezig met een Apache in demo-tenu en verder nog een Kaasjager en ook een F-16. Later stond daarnaast ook nog een Starfighter met een wel zeer bijzondere beschildering.

rzh-aug2012-06

Uit vroeger jaren stonden er een Dakota van Silver City die mij herinnerde aan de eerste jaren van vliegveld Zestienhoven en een Boeing Vertol. Twee Strikemasters van de IPMS special edition, een geschilderd en een in Matchboxkleuren lieten zien dat deze modellen niet alleen zijn meegenomen, maar ook gebouwd werden. Een fraaie Do-17 en een idem Tracker beide 1:48 brachten mij bijna aan het eind van de tafel waar tenslotte een klein vliegdekschip de rij afsloot.

rzh-aug2012-07

rzh-aug2012-08

Rein Nijssen gaf een stukje theorie over kleuren en hoe ze tot stand komen door mengen van een aantal basiskleuren. Over kleuren raken we in onze branche niet gauw uitgepraat en dat bleek ook nu.

Tekst: Dick Boogaard / Foto's: Jaap de Vries (met mobiele telefoon)