Regiotafel Zuid-Holland op de ESM 2014

Op de regioavond van april werden maar liefst 26 potentiele thema's voor de ESM 2014 besproken. Na ampel beraad viel de keuze op het thema 'And now for something different', refererend naar de Monty Python film. Het thema zou draaien om de vreemdste modellen die we in onze collecties hadden. In de maanden daarna werd de Monty Python aankleding en de modellenlijst bedacht en georganiseerd, en ontstond ook het plan om er een quiz omheen te organiseren. Op de avond van oktober werd de tafel in concept opgebouwd, en werd gecollecteerd voor de hoofdprijs van de quiz van maar liefst 100 euro. Op de grote dag werd de stand vanaf 9:00 opgebouwd, en om 10:00 werden de laatste modellen geplaatst.

We beginnen met een overzicht van de stand in drie foto's. De stand had als achtergrond twee lange filmstrips, met typische Monty Python beelden. Verder waren er twee hoge standaards, met daaraan de filmposter van "And now for something completely different' en een uitleg wat ons thema was. Verder draaiden op twee monitoren een diashow over de activiteiten van de regio, om potentiele regiobezoekers een idee te geven van onze regioavonden. In het midden stond de quiz opgesteld, maar de bedoeling daarvan was de meeste bezoekers niet duidelijk. De quiz was ook erg lastig, daar kwamen we bij het opstellen al achter - we wisten soms zelf niet eens bij welke modellen we de quiznummertjes moesten leggen! 

rzh-esm2014-01

rzh-esm2014-02

rzh-esm2014-03

Vervolgens maken we een wandelingetje van links naar rechts om de modellen beter te bekijken. Geheel aan de linkerkant stonden voornamelijk de modellen van motoren en stoommachines van Leo Ripken.

rzh-esm2014-04

De filmfiguren van Jan de Wit en Rody Verkruissen trokken aardig wat belangstelling. Rob van Basten had ook wat vreemde oude modellen gevonden, zoals een Frans pistool, een gouden koets en een alien met ei.

rzh-esm2014-05

Vervolgens zien we Jan de Wits Pinhead figuur, enkele fantasy en science fiction modellen van Ted Spinders, en de sectie met automodellen van Wim Hoogendoorn en Reinhold Bogaard.

rzh-esm2014-06

Lekker groot was Rob van Bastens 1/72 Hanze kogge van Zvezda.

rzh-esm2014-07

De grootste aandachttrekkers van de stand waren zonder twijfel de 'Shaun the Sheep' en 'Wallace & Gromit' modellen van David Kirton! Ook heel veel aandacht kreeg het Dora kanon van Rob van Basten dat er achter opgesteld stond.

rzh-esm2014-08

Vooraan Ruud van Zoomerens Finse T-38 tank, erachter twee Pyro 'Build your own Plane' modellen en enkele transparante modellen van Chris van Ravesteijn.

rzh-esm2014-09

De rest van de stand was gevuld met vliegtuigmodellen. Vooraan de Fokkers van Rob Hamann, dan een kleine kruisraket van Rob de Bie en een speciale F-16 van Rody Verkruissen, achteraan de eerste modellen van Dick Boogaard.

rzh-esm2014-10

Nog meer uit Dicks rijke collectie prototypes..

rzh-esm2014-11

.. en nog veel meer proto's van Dick!

rzh-esm2014-12

Het prachtige resultaat: de eerste prijs, net als in 2012!

rzh-esm2014-13

De winnaar van onze quiz was Steven van Dyck uit Duffel (BelgiĆ«). Steven heeft met de prijs op de 'Belgian Scale Modellers convention' in Putte stevig gewinkeld, met deze buit als resultaat. Van harte gefeliciteerd! 

rzh-esm2014-14

Verslag en foto's: Rob de Bie