De voorbereidingen van onze regiotafel begonnen in februari 2018, toen de leden geraadpleegd werden om het thema te kiezen van de regiotafel. We hadden de keuze uit tien nieuwe en/of eerder geopperde ideeƫn, of we konden het thema 'mini-musea' van 2017 herhalen. Al snel werd duidelijk dat de grote inspanningen voor de mini-musea de leden zodanig vermoeid hadden, dat een eenvoudig thema voor de hand lag. Zodoende werd besloten om een regioavond als thema te nemen. Daarbij wilden we vooral de gezelligheid en veelzijdigheid laten zien aan de bezoekers, die misschien niet goed bekend zouden zijn met de regio-activiteiten van de IPMS.

Het aspect van veelzijdigheid zou worden verbeeld door een zo breed mogelijk scala aan modellen: vliegtuigen, auto's, tanks, schepen en diorama's. Het thema van de gezelligheid wilden we overbrengen door een groot aantal sfeerfoto's van de afgelopen twee jaren op een fotostrip van acht meter te plaatsen, die de achterwand van de tafel zou vormen. Dick Boogaard was beschikbaar om de modellenshow te organiseren, Rob de Bie ging de fotostrip maken, Chris van Ravesteijn deed de algemene zaken.

Op 24 november werd in het uur voor de opening de regiotafel opgebouwd, en hij was op tijd klaar. Het resultaat was zoals gepland: een bonte verzameling model op zwarte kleden, met de lange fotostrip als achtergrond. Alle modellen waren ook voorzien van een kaartje met informatie, zoals we op de regioavonden ook gebruiken. In het volgende fotoverslag lopen we van links naar rechts langs de tafel.

In de eerste foto staan links de scheepsmodellen van Chris van Ravesteijn, rechts de motoren en autogiro van Leo Ripken. In de achtergrond is de fotostrip van acht meter te zien.

rzh esm2018 09

De collectie WO2 vliegtuigen en de eenzame tank waren van Patrick Verschut.

rzh esm2018 09

Vier diorama's van Annamarie Jongbloed en Kees Onderwater.

rzh esm2018 09

Vooraan de vliegtuigen van Rob Hamann, achteraan de diorama's van Annamarie Jongbloed en Kees Onderwater.

rzh esm2018 09

Het grootste diorama was van Frans en Rody Verkruissen. De eerste foto toont het deel van Frans, de tweede foto het deel van Rody.

rzh esm2018 09

rzh esm2018 09

Vier 1/48 jets waren van Jaap de Vries.

rzh esm2018 09

De grote Junkers was van Hans van Gelder, de automodellen van Wim Hoogendoorn.

rzh esm2018 09

De truck-combinatie met rupsgraafmachinhe als lading van Wim Hoogendoorn was waarschijnlijk het grootste model op de tafel.

rzh esm2018 09

Links nog een truck van Wim Hoogendoorn, in het midden vliegtuig- / UAV-modellen en een autochassis van Rob de Bie, vooraan rechts twee vliegtuigen van Dick Boogaard.

rzh esm2018 09

Aan het einde van de tafel aangekomen zien we links meer vliegtuigen van Dick Boogaard, rechts twee motormodellen van Leo Ripken.

rzh esm2018 09

Bovenstaande foto's waren allemaal vanuit het perspectief van de kijker, we sluiten af met twee overzichtsfoto's vanuit het perspectief van de standbemanning. De foto's zijn gemaakt voor de opening, dus het publiek ontbreekt nog.

rzh esm2018 13

rzh esm2018 13

Onze dank aan de ESM-organisatie voor wederom een prachtige show!

Tekst Rob de Bie / Foto's Rody Verkruissen