Wellicht heeft u een bepaalde interesse?

Binnen de IPMS zijn er modelbouwers met een gezamenlijke belangstelling en daarom zijn er SIGs opgericht. Dit zijn "Special Interest Groups". Deze hebben een bepaald thema, en net als bij Regio's komt een SIG regelmatig bij elkaar. SIGs zijn meer landelijk georïenteerd omdat de modelbouwers met deze speciale interesse over het hele land wonen. Het zal niet verbazen als na een tocht van een uurtje, het zaaltje of huiskamer zo vol blijkt te zitten met mede-modelbouwers dat alle tuinstoelen en poefen nodig zijn om iedereen een plaatsje te geven! En neem vooral een gebouwd model mee ! Tenslotte is het daar allemaal om begonnen...

Sommige SIGs geven een eigen thema-blaadje uit of hebben een hoekje op deze website met verslagen. Bijeenkomsten vinden een aantal malen per jaar plaats, meestal bij een lid thuis. De diverse SIG coördinatoren vindt u in de adressen-lijst.

O.a de volgende IPMS SIGs zijn actief:


Airliners & Civil Aviation

De SIG Airliners concentreert zich op verkeersvliegtuigen en overige vliegtuigen en helikopters met een civiele registratie. De aanwezigheid van deze SIG op bijeenkomsten blijft nooit lang onopgemerkt nadat de kleurrijke modellen vreedzaam tussen al het militaire groen, bruin en grijs geparkeerd zijn.


Civiele Voertuigen

Deze SIG houdt zich bezig met allerlei voertuigen waar burgers en bedrijven in rond rijden en gebruiken.


Luchtoorlog 1940-1945

De Royal Air Force en US Army Air Force uit de Tweede Wereldoorlog, maar ook andere luchtmachten uit die periode zijn het onderwerp van deze SIG. Naast bijeenkomsten organiseert men ook bijvoorbeeld excursies.


Nederlandse Militaire Luchtvaart

nlmillv-smallDeze SIG houdt zich bezig met alles wat ooit in Nederlandse militaire kleuren heeft rondgevlogen, of nog vliegt, in Nederland of haar Kolonieën. Ze geven een nieuwsbrief in PDF uit en promoten Nederlandse produkten voor deze tak van modelbouw. De Nedmil artikelen bevatten informatie van alle militaire vliegtuigtypes die ooit in Nederlandse militaire dienst hebben gevlogen.


Oost-Europa

Deze SIG besteedt aandacht aan Oost Europa, d.w.z. alles wat vroeger achter het IJzeren Gordijn lag. De SIG is niet gebonden aan een onderwerp maar alles kan, dus tanks, schepen, vliegtuigen en voertuigen.


Schepen

Zowel marineschepen als koopvaardij, van driemasters tot nucleair aangedreven onderzeeboten, als het vaart weten ze er bij deze SIG alles van af. Deze SIG doet echt aan plastic scheepsmodelbouw.


Scratchbuild

Deze Special Interest Group heeft interesse in het (grotendeels) zelf maken van modellen van in hoofdzaak plastic. Scratchbouw kun je beschouwen als de bouwwijze niet veel onderdelen van bestaande kits gebruikt voor het te bouwen model.


Warships in scale 1:350

Een speciale groep over warships (dus oorlogsschepen) in de grotere modelschaal 1/350.


 

plasticmodels6