IPMS Nederland

ipms logo groot

Agenda - Airliners

za juli 15 @10:00 - 04:00PM
SIG Airliners & Civil Aviation Meet
za aug 26 @12:00 - 04:00PM
SIG Airliners & Civil Aviation Meet

SIG Airliners & Civil Aviation

Leden van de Special Interest Group (SIG) Airliners & Civil Aviation hebben interesse in het bouwen van plastic modellen (niet vliegend) van verkeersvliegtuigen en overige vliegtuigen en helikopters met een civiele registratie, waarbij het doel is deze zo goed mogelijk op het origineel te laten lijken. Uiteraard bepaald ieder voor zichzelf in hoeverre hij dat doel nastreeft. Feit is dat je, in gemoedelijke sfeer, veel van elkaar kunt leren en daarmee tevens meer plezier aan de hobby beleeft.

002

Het bouwen van verkeersvliegtuigen en overige vliegtuigen en helikopters met een civiele registratie is in de wereld van de plastic modelbouw nog een relatief zeldzame specialisatie. De SIG Airliners & Civil Aviation is in eerste instantie bedoeld als platform voor diegenen die deze specialisatie delen. Daarnaast heeft SIG Airliners & Civil Aviation als doel om binnen Nederland de modelbouw van verkeersvliegtuigen en overige vliegtuigen en helikopters met een civiele registratie te bevorderen.

sig-air-nov2012
De SIG Airliners & Civil Aviation is sinds het begin van 1998 actief en heeft ongeveer 40 leden, waarvan zo'n 15 tot 'de harde kern' behoren.

Het doel van de SIG proberen we op de volgende manieren te bereiken:
• Organiseren van SIG Airliners & Civil Aviation bijeenkomsten. Een leuke manier om onderling kennis uit te wisselen over technieken en ontwikkelingen in de hobby. Bijeenkomsten vinden plaats in de Luchtvaart Hobby Shop (Aalsmeerderbrug www.lhshop.nl) en bij evenementen.
• Jaarlijkse deelname aan IPMS Euro Scale Modelling (ESM), in oktober. Een altijd geslaagd evenement waar wij onze hobby aan het publiek kunnen tonen. Elk jaar nemen wij deel met een speciaal thema. In 2009 was dat 'KLM 90 jaar'. Met die presentatie (18 meter lang en met 48 KLM-modellen!) won SIG Airliners & Civil Aviation de IPMS-NL 'Best of Group Display Award' (zie foto). In 2010 was ons thema 'Airbus, 40 years of innovation' en stonden er ruim 40 Airbus-modellen op de tafels. In 2011 was het thema 'Vrijheid Blijheid' en kon elk lid zijn elk model laten zien dat hij wilde.

• Als SIG proberen we regelmatig een artikel of fotopagina met modellen te maken voor het IPMS magazine 'Modelbouw in Plastic', het kwartaalblad van IPMS Nederland.
• Actuele informatie naar leden via e-mail. Het grote voordeel van het ontvangen van actuele informatie is dat je niet zelf alle nieuwtjes hoeft te zoeken en te volgen, zodat je die tijd kunt steken in het modelbouwen. Je bent dus snel op de hoogte en je mist geen nieuwtjes.
• SIG Airliners & Civil Aviation onderhoudt contacten met gelijksoortige verenigingen in het buitenland, met name het Verenigd Koninkrijk.
• SIG Airliners & Civil Aviation werkt samen met decalmakers uit het Verenigd Koninkrijk, Frankrijk, USA en Brazilië en voorziet hen van foto- en technisch materiaal om het design van bepaalde decals te kunnen maken.

Graag ontmoeten we jou tijdens één van onze SIG Airliners & Civil Aviation bijeenkomsten (zie Agenda) en maak vrijblijvend kennis met ons.

Besluit je op een bepaald moment lid te willen worden, dan vragen wij een vrijwillige bijdrage van 10 euro per jaar. Verder wordt je natuurlijk lid van IPMS Nederland.

b747-klm

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de SIG-coördinator.

Welcome Aboard!

ipms logo groot

Agenda - Airliners

za juli 15 @10:00 - 04:00PM
SIG Airliners & Civil Aviation Meet
za aug 26 @12:00 - 04:00PM
SIG Airliners & Civil Aviation Meet

map-nederland2

 

facebook-logo

 

SIG Airliners artikelen