Hét evenement waar elk lid van SIG Airliners & Civil Aviation (SIG A&CA) jaarlijks naar uit kijkt is uiteraard Euro Scale Modelling. Evenals vorig jaar had SIG A&CA er voor gekozen om geen thema's te hanteren. Een nadeel van een thema is dat niet altijd elk lid er aan kan bijdragen. Dat is jammer, want wij zien graag dat elk lid op ESM zijn modellen kan tonen. Daarom ook dit jaar geen thema's, maar de uitgangspunten dat elk lid welkom is met alle modellen die hij wil tonen én dat men op elk gewenst moment met modellen kan arriveren.

Opvallend binnen de gevarieerde presentatie van airliners waren onder andere de vier Airbus A350's, de Boeing 727 van Northeast Airlines, de Airbus A330-300 van Qatar Airways en de Airbus A310 van British Caledonian. Twee modellen van moderne airliners kregen extra aandacht van het publiek, namelijk de met sharklets en scimitar winglets uitgevoerde modellen van respectievelijk de Airbus A320 van Air New Zealand en de Boeing 737-800 van Thomson. Ook de scratch built modellen Koolhoven F.K. 46 en Fokker F.32 mochten zich over extra belangstelling verheugen.

Naast de 45 tentoongestelde modellen was ook een aantal door SIG A&CA samengestelde 'flyers' met modelbouwtips aan de presentatie toegevoegd. op die manier konden wij aan bezoekers laten zien dat wij onze leden ook voorzien van nuttige modelbouwtips. Vooral de tips over de Boeing 787 vonden gretig aftrek. Op de IPMS recensietafel werd de recensiekit van de Revell Boeing 747-8F Cargolux getoond, gebouwd door één van de leden. Uiteraard ontbraken ook de SIG A&CA promotiematerialen niet, waaronder de nieuwe 'banner'.

De aanwezige leden waren onze 'visitekaartjes' en hebben vele bezoekers te woord gestaan. Diverse bezoekers waren serieus geïnteresseerd in onze SIG A&CA en zijn uitgenodigd om binnenkort een bijeenkomst van ons te bezoeken en nader kennis met ons te maken. Evenals de twee voorgaande jaren hadden wij bij onze presentatie een speciale gast (en modelbouwer) uit de USA, in de persoon van een gezagvoerder van een United Airlines Boeing 757. Wij kunnen terugkijken op een geslaagde deelname en kijken al weer uit naar ESM 2016, waar SIG Airliners weer kleurrijk

cid image005 jpg01D11B4C

cid image007 jpg01D11B4C

cid image009 jpg01D11B4C

cid image011 jpg01D11B4C

cid image012 jpg01D11B4B

cid image013 jpg01D11B4C