Leden van de Special Interest Group (SIG) Airliners & Civil Aviation (SIG A&CA) hebben interesse in het bouwen van plastic modellen (niet vliegend) van verkeersvliegtuigen en overige vliegtuigen en helikopters met een civiele registratie, waarbij het doel is deze zo goed mogelijk op het origineel te laten lijken. Uiteraard bepaald ieder voor zichzelf in hoeverre hij dat doel nastreeft. Feit is dat je, in gemoedelijke sfeer, veel van elkaar kunt leren en daarmee tevens meer plezier aan de hobby beleeft. 

MIP 5 2021 SIG ACA Oktober Foto 1

Het bouwen van verkeersvliegtuigen en overige vliegtuigen en helikopters met een civiele registratie is in de wereld van de plastic modelbouw een specialisatie die zich uitbreidt. De SIG A&CA is in eerste instantie bedoeld als platform voor diegenen die deze specialisatie delen. Daarnaast heeft SIG A&CA als doel om binnen Nederland de modelbouw van verkeersvliegtuigen en overige vliegtuigen en helikopters met een civiele registratie te bevorderen.

MIP 3 2017 SIG ACA April 2017 Foto 2 Boeing 737 800 Ryanair voorstel tot aansnijden

DSCN3001MIP 5 2021 SIG ACA Oktober Foto 3

SIG A&C is sinds het begin van 1998 actief en heeft ongeveer 30 leden, waarvan zo'n 18 tot 'de harde kern' behoren.


Het doel van de SIG proberen we op de volgende manieren te bereiken:
• Organiseren van SIG Airliners & Civil Aviation bijeenkomsten. Een leuke manier om onderling kennis uit te wisselen over technieken en ontwikkelingen in de hobby. Bijeenkomsten vinden plaats in de Luchtvaart Hobbyshop (Aalsmeerderbrug) en bij evenementen.
• Jaarlijkse deelname aan IPMS Euro Scale Modelling (ESM), in november. Een altijd geslaagd evenement waar wij onze hobby aan het publiek tonen. Elk jaar nemen wij deel met een speciaal thema en daarnaast kan elk lid zijn model(len) laten zien die hij wil.
• Als SIG leveren wij regelmatig een artikel of fotopagina met modellen voor het IPMS magazine 'Modelbouw in Plastic', het kwartaalblad van IPMS Nederland.
• SIG Airliners & Civil Aviation onderhoudt contacten met gelijksoortige verenigingen in het buitenland, met name het Verenigd Koninkrijk.
• SIG Airliners & Civil Aviation werkt samen met decalmakers uit het Verenigd Koninkrijk, Frankrijk, USA en Brazilië en voorziet hen van foto- en technisch materiaal om het design van bepaalde decals te kunnen maken.
Bij buitenlandse decalmakers of webshops plaatsen wij regelmatig een ‘gezamenlijke bestellingen’, waarbij de (vaak hoge) verzendkosten door de bestellende leden worden gedeeld. Deze werkwijze is efficiënt en is goedkoper dan dat elk lid zélf een bestelling doet.

cid image001 jpg01D30E38

cid image027 jpg01D301A0

Foto 3

cid image085 jpg01D301A0

cid image086 jpg01D301A0

 Graag ontmoeten we jou tijdens één van onze SIG Airliners & Civil Aviation bijeenkomsten (zie Agenda) en maak vrijblijvend kennis met ons.

Besluit je op een bepaald moment lid te willen worden, dan vragen wij eens in de paar jaar een kleine vrijwillige bijdrage. Verder wordt je natuurlijk lid van IPMS Nederland.

  

Voor artikelen van onze SIG kijk hier....