Het weekend van 15 en 16 februari 2020 was het weer zover: de modelbouwshow in de Zeelandhallen in Goes, één van de grote modelbouwshows in Nederland. Een modelbouwshow in de ruimste zin van het woord en dus met grote diversiteit. Uiteraard was de plastic modelbouw met IPMS sterk vertegenwoordigd, met diverse Regio’s en SIG’s en was ook ónze SIG aanwezig.

IMG 3509 1

Tijdens beide dagen waren onze leden André, Nick en Piet aanwezig, met acht meter tafellengte vol met voor de bezoekers herkenbare vliegtuigen. Denk daarbij aan modellen van KLM, Transavia, Delta Airlines en Boeing 747. Het was een leuke variatie, aangevuld met een model van de veelbesproken Boeing 737-MAX8.

MIP 2 2020 Modelbouwshow Goes SIG ACA Foto 1

MIP 2 2020 Modelbouwshow Goes SIG ACA Foto 2

Ook waren er drie niet civiele vliegtuigen te zien, de NB-52B/X15 van de USAF/NASA, de XB-70A, eveneens van USAF/NASA en een geheel zwarte registratie-loze YF-12A 'The Thing’.

Onze gevarieerde presentatie trok veel aandacht en tijdens de druk bezochte zaterdag hadden we aardig wat interesse in alle modellen en werd door bezoekers menig foto gemaakt. André, Nick en Piet konden niet alleen onze hobby promoten, maar ook zelf genieten van de show en gesprekken met andere modelbouwers. Tijdens de zondag was het aanmerkelijk minder druk, met een gezellige sfeer en kreeg onze SIG weer volop aandacht. Deze modelbouwshow blijft een leuke show met alle vormen van modelbouw. Het blijft een genot om te zien wat er is gebouwd en hoe enthousiast bezoekers daarover kunnen zijn. De twee dagen vlogen dan ook voorbij en André, Nick en Piet waren het erover eens: volgend jaar zijn wij er weer bij.