Hartelijk welkom op de SIG Folded Wings pagina.

Op de startpagina staat al een leuke omschrijving, al dekt die de lading niet volledig. Het merendeel van de belangstellenden zullen inderdaad interesse hebben in het opvouwen van vleugels en andere rompdelen van zeegaande vliegtuigen en helicopters. Maar naast deze hoofdmoot is er ook zeker plek voor de "in-flight" vouwvleugels, en modellen van andere "ruimtebespaarders".

Waarom deze SIG? Voor mij persoonlijk ligt de basis in een ESM presentatie in 2008, waar een aantal leden van de regio Noord "Hit the Wardeck" vorm gaven met een display van deklandingsvliegtuigen uit WO2. Een aantal ervan met opgevouwen vleugels. 
Als regelmatige ESM bezoeker en kijker op andere beurzen, viel mij op dat er eigenlijk regelmatig modellen te zien waren met opgevouwen vleugels, maar dat ze eigenlijk nooit bij elkaar staan. In een poging om deze modellen eens "bij elkaar te krijgen" heb ik de interesse gepeild voor een SIG rondom dit onderwerp, en is het gelukt om de SIG te starten, met dank aan de deelnemers van het eerste uur.

De komende tijd zal er gewerkt worden aan verdere invulling van dit stukje van de IPMS site, het plannen van een eerste SIG bijeenkomst, een stukje voor in de MIP en voorbereiden van ESM 2021.

Interesse gewekt? Lijkt deze SIG je wel wat? Schroom niet, en meld je aan!

Met vriendelijke groet,

Peter Neinhuis