De SIG Nederlandse Militaire Luchtvaart is een groep modelbouwers en IPMS-leden, die een gemeenschappelijk interessegebied hebben, namelijk de "Nederlandse Militaire Luchtvaart". Deze groep is opgericht in 1994 en telt circa 25 leden.

signl-j0Het interessegebied is erg breed en omvat niet alleen de hedendaagse Koninklijke Luchtmacht, maar ook de voorlopers van dit defensieonderdeel. We gaan daarbij helemaal terug tot het allereerst begin van de militaire luchtvaart in Nederland rond 1913. Dus ook Marine Luchtvaart Dienst, de militaire luchtvaart in de vroegere Nederlandse koloniën zoals Oost-Indië, en ook militaire luchtvaart in Suriname en de Nederlandse Antillen. Maar elke individuele modelbouwer heeft uiteraard zijn of haar eigen specifieke interessegebied en specialisatie.

Om kontakten te verstevigen en informatie uit te wisselen organiseert de SIG Ned.Mil.Luchtvaart kleinschalige bijeenkomsten (bij leden thuis) door het hele land. Dat is altijd enorm leuk. 

sig 47 fragment 1

Verder wordt enkele malen per jaar een Sig Nieuwsflits PDF  via email verspreid, met daarin bijvoorbeeld verslagen van bijeenkomsten, oproepen van SIG-leden en modellen-nieuws met de recenste modellen die voor de SIG leden interessant kunnen zijn. (de meeste Nieuwsfitsen staan hier op de website, zie artikelen hiernaast).

 

Bent U geinteresseerd in onze SIG? Wilt U een keer langs komen op een SIG bijeenkomst? U bent van harte welkom.

Meer informatie kunt u krijgen bij de SIG-coördinator

Hans en Joop

 


 

meteor-wjnedmil-ipms-logo

Verder zijn er voor de Nederlandse militaire luchtvaart bouwer de honderden informatie pagina's NedMil op deze website. Deze bevat een overzicht van alle types militaire vliegtuigen (dat zijn meer dan 225 types) die ooit in Nederlandse militaire dienst hebben gevlogen met heel veel modelbouw informatie. Kijk via het ARTIKELEN menu bovenin of hier verder....