sig nl inside

SIG Ned.Mil.Luchtvaart houdt SIG NL-INSIDE virtuele meetings via internet Teams.

Onze eerste internet Teams meeting was op zondagmiddag 17 mei 2020. Niet geremd door het Corona virus hebben we een eerste digitale SIG Nederland bijeenkomst gehouden middels een Teams bijeenkomst. Nu een persoon- lijke samenkomst in openhuis vorm bij een van de SIG-leden niet mogelijk is geldt een digitale bijeenkomst als een goed alterna- tief. Geen gedeelde koffie, thee, biertje of wijntje maar wel het sociale contact met in het middelpunt het delen van de je model- bouwactiviteit.

inside 1

Bij de eerste Teams bijeenkomst gingen acht van de tien aangemelde bouwers het avontuur aan. Voor sommige was helpdesk Joop nodig om de verbinding tot stand te brengen. Maar het lukte!

Er ontspon zich een gezellige bijeenkomst waarbij gebouwde, in aanbouw zijnde en ongebouwde modellen van alle krijgsmacht- onderdelen en aanverwante uit diverse tijdvakken de revue passeerden. Van de spandraden en lozenge bij geinterneerde LVA Albatrossen van Willem Bredewoud en Hans Berfelo.

Het twee kleurige spuitresultaat van Joop zijn MLD Grumman TBM-3W Avenger met de zo markante buikradar. Ook de Vougt Kingfisher en de Commonwealth Wackett waren afgerond en zichtbaar via het scherm. En de juweeltjes van het staaltijd- perk van Remy Niekus, Ronald Vermeulen, Aad Wilkes en Arie Vos met F-4E's Phantom en Convair F-102 Delta Dagger e.a. van het Amerikaanse 32 Squadron en niet te vergeten F-16's in allerlei verschil- lende beschilderingen.

Ook Nederlands-Indie kwam aanbod onder- meer met de kortstondig buitgemaakte North American B-25 C als opgenomen op het nieuwe decalset “Camouflage en Kenmerken van Dutch Decal. Tevens toon- de ondergetekende zijn eerste stappen op het gebied van dioramabouw.

Naast deze en modellen van andere lucht- machten en smalltalk zijn ook modelbouw ervaringen, weetjes en nieuwtjes ruimhartig gedeeld.

Voor Remy was de SIG NL Inside een ideale manier om de afstand te overbrug- gen die bij fysieke bijeenkomsten kunnen spelen. Kortom na circa 2,5 uur ging een ieder tevreden zijns weegs na gezamenlijk een nieuw moment te hebben geprikt voor een vervolg.

Max en Joop

 

 

 dit artikel werd gepubliceerd 24 juni door Meindert