SHOWDAG OP URK 29 DECEMBER 2011.

Op donderdag 29 december 2011 was er op Urk een modelbouwbeurs waar de afdeling I.P.M.S. Visserijgroep ook aan deelnam. Bij deze een verslagje.

Op deze beurs was er van alles te zien op het gebied van modelbouw. Van grote (radiografisch bestuurbaar) naar kleine schepen in hout, kunststof en metaal. Ook waren er karton bouwers met geheel op schaal 1 : 250 ingerichte bruggen. Een huzaar stukje van modelbouw.

uk162

Van de visserijgroep hadden we ook een aardige collectie schepen van Jan de Boer een Flowerclass volop in bedrijf met dieptebom fonteinen en al. Nog steeds een schitterend diorama en nog een paar andere schepen. Van Teun Bakker stond daar een opstelling van zeilschepen waarbij de Bounty een waar vlaggenschip was, dit is de Hr.Ms. Bounty in volle zee bezig met een manoeuvre. Van Carel lichtveld was er een gedeelte van de koopvaardij vloot te bezichtigen. Van Jaap Woort was er de bekende schaal 1 : 200 koopvaardij vloot te zien.

Michiel had het een en ander aan handel meegenomen, dit natuurlijk om de aanwezige voorraad bouwkits te versterken. De dag zelf was gezellig met een uitstekende verzorging van de inwendige mens. Het bezoek viel wat tegen de oorzaak hiervan was dat er nog in heel Urk en om-geving werd gewerkt, vooral op de schepen. Uiteraard werd er ook weer druk gebouwd door Michiel Woort die bezig was om zijn Hr.Ms. Hood, van Trumpeter, van onderwater beplating te voorzien, ja je moet wat want de chinezen hadden hier geen zin meer in.

Carel was een passagiersschip de Canberra in elkaar aan het zetten en Teun liet zijn botter als bouwpakket in de schaal 1 : 50 voor het eerst tonen. Jaap was bezig met de viskotter SL – 9, Stellendam nr. 9 de Johanna, als moe-dermal voor een productieA bouwpakketten op te starten. Seraya Prudon was het algemeen aanspreek punt en hield Michiels tokootje in de smiezen en regelde het een en ander.

Voor de rest zijn er onderling wat contacten gelegd waarbij er een behoorlijke hoeveelheid kennis heen en weer werd geschoven. Al met al toch een geslaagde dag.

En nu maar hopen op een vervolg voor het jaar 2012.

SIG schepen, de Visserijgroep,

Jaap Woort