Op zaterdag 2 juni werd weer, net zoals twee jaar geleden, een ledendag georganiseerd in Amersfoort, waarbij met name de regio’s en de SIGs acte de presence konden geven. Ook SIG Scratchbuild was aanwezig met een stand, bemand door ondergetekende, Harro de Jong en Brian Kirwan. Rob Hamann, de SIG coördinator, moest helaas verstek laten gaan. Brian had militair materieel (Iers) in aanbouw meegenomen, Harro een aantal 3D geprinte raketten en vliegtuigen op tafel gezet en ik had mijn Pander Postjager en de vormen voor de Koolhoven FK 58 ingepakt. Al met al hadden we weer een fraaie en gevarieerd gevulde tafel.

image 21Harro gaf mooie en druk bezochte lezing over de ins en outs van het 3D modelleren en printen van schaalmodellen. Uit de vele vragen uit het publiek blijkt wel dat dit een onderwerp is wat leeft onder modelbouwers.

image 11

Ook de stand had de nodige aanloop, maar te beluisteren viel dat zelfbouw voor velen toch een brug te ver is. Er valt dus nog het nodige zendingswerk te verrichten voor onze SIG. ’s Middags kond je ook je slag nog slaan bij de stand met door leden aangeboden overtollige bouwdozen en boeken en tegen vijven werd ingepakt en ging iedereen zijns weegs. Het was weer een geslaagde en gezellige dag op een prima, goed bereikbare locatie met uitstekende catering.

Hans van Gelder