Op 21 April 2012, zaterdagmiddag half twee, tijd voor de tweede SIG-bijeenkomst van het jaar. De eerste bijeenkomst bij Hans was zeer goed bezocht, maar met 8 aanwezigen bij Walter in Alkmaar was er ook genoeg om te bespreken en te zien.

Jos had bijvoorbeeld zijn in aanbouw zijnde Trumpeter “Richelieu” mee. Zoals bij Jos gebruikelijk met veel aandacht voor details, b.v. bij het 40 mm. luchtdoelgeschut.

 

SIG Warships 2012-04-21 005K

Maarten is begonnen met twee interessante Duitse onderzeeërs, nl. een Type XIV “Milchkuh”en een Type VIID “Minenleger”. De “Milchkuh” was een bevoorradingsboot, waarmee de Duitse onderzeeboot-vloot in hun “Gouden Tijd” van de Tweede Wereldoorlog veel succes had. Wat een “Minenleger”doet, laat zich raden. Maarten liet ook nog een handig tool zien, waarmee afmetingen gemakkelijk in schaal  kunnen worden omgezet.

Michiel bracht de  inmiddels niet meer verkrijgbare Blue Water Navy kunsthars kit van de USS Arizona mee, een veel beter alternatief voor de Banner/Trumpeter/Hobby Boss kit.

Peter liet zijn Japanse I-400 onderzeeboot zien, met een Aichi M-6A “Seiran”watervliegtuig in de hangar.
Gastheer Walter vulde het “vliegtuigen op schepen” onderwerp (en de tafel…) aan met zijn vorig jaar voltooide USS Enterprise met 68 vliegtuigen aan dek. De Enterprise was vorig jaar te zien op de ESM, op de ESM van dit jaar wil hij de USS Dwight D. Eisenhower meenemen, gebouwd uit de Trumpeter USS Nimitz kit, voor de Carrier Air Wing 7 gebruikmakend van de fantastische Starfighter decal sets. 10 vliegtuigen al in de gedetailleerde hangar, nog 60 to go….USS Eisenhower Hangar Deck 036k

SIG Warships 2012-04-21 004K

Verder werden er de nodige net aangeschafte dozen geopend (en kwamen we tot de ontdekking, dat van een USS Independence carrier van de Tweede Wereldoorlog er drie in een Nimitz-klasser passen), was er genoeg leesmateriaal te bestuderen en werd er uitgebreid over technieken gesproken. Al met al een gezellige bijeenkomst, besloten met de aankondiging van de volgende bijeenkomst met barbecue…wat weer wat anders is dan chipjes en pindaatjes.