Het jaarlijkse hoogtepunt van de modelbouwer is natuurlijk de traditionele Euro Scale Modelling. Deze keer op 25 oktober. De ESM is altijd goed bezocht, maar het leek weer wat drukker dan vorig jaar.

We hadden weer onze gebruikelijke 8 meter tafel geregeld. Een beetje slagschip in onze schaal is al een centimeter of 70, een moderne Nimitz-carrier is bijna een meter lang.

800 centimeters zitten dan best snel vol, zou je zeggen, maar dan heb je buiten het door Jos vervaardigde standmateriaal gerekend. Het is het beste te omschrijven als grote Duplo-blokken, die als een Matroesjka-pop in elkaar schuiven en zo eenvoudig te vervoeren zijn. Met die Duplo-blokken kunnen we een stand in twee nivo's op ooghoogte opbouwen.

We hadden dit jaar een geringere inbreng van onze SIG-collega’s door uiteenlopende redenen, dus Jos, Frido, Rob en ik moesten van alles uit de kast trekken (letterlijk), waaronder veel oude bekenden. Jos had o.a. zijn schitterende "USS Saratoga" en de oudere "Yamato" mee, zijn in aanbouw zijnde diorama van de “USS Independence” en een “Benson” destroyer, en de eveneens in aanbouw zijnde “Richelieu”.

image-2014-10-26

Rob bracht wat modellen mee als hommage aan de vorig jaar overleden Hans Bosma, w.o. een “Takao” kruiser en twee Nederlandse destroyers. Frido had zijn "Agano" kruiser mee. Ik had nu eens de “Eisenhower” thuisgelaten, tot aan mijn volgende carrier-project (de droom van elke scheepsmodelbouwer, de “Intrepid” met hoekdek), vul ik mijn tijd met kleinere schepen, zoals de Spruance-klasse destroyers “Elliot” en “Cushing”. Tevens heb ik een vloot van bijna alle typen Amerikaanse nucleaire aanvalsonderzeeboten rond, dus sierden de eerste “Nautilus” tot en met de moderne “Virginia” onze stand, alle in stemmig zwart en dus verdraaide lastig op de foto te zetten. Alleen de “Skate” en de “Triton” ontbreken nog, maar de eerste wordt volgende week geleverd. En dan moet ik maar eens kijken of de “Triton” in resin verkrijgbaar is.

Bijgaand wat foto's van de stand.

Walter

image-2014-10-26 7

image-2014-10-26 1image-2014-10-26 3image-2014-10-26 4image-2014-10-26 5image-2014-10-26 6